Sunday, June 24, 2012

this is a story about rainbow cake ♥.

hai semua ! jumpa lagi kita harini. miahaha. 
tetiba mood update blog datang bertubi-tubi ! :P

red velvet dah selalu cerita (baca SINI), chocolate cake dah selalu jugak. so, sekarang nak cerita pasal rainbow cake plak ! wee~

haritu pergi Salsabila Cafe lagi. tehee. budak kelas teringin sangat nak rasa red velvet cake, so i brought them here :) sekali, ternampak rainbow cake juga. before ni takde perasaan pun pandang rainbow cake tuu. semua sebab red velvet. haha. tapi bila dah pernah rasa red velvet, nampak sedap plak rainbow cake tuu. kekeke. 


yummy ! :D beautiful colours isn't it ? :)

oh btw, nak selit iklan sikit eh. nak promote sorang blogger from my classmates. haha.
meet tyra banks. eh salah ! hehe. ni tyra banks version malaysia :P 


this is my picture, but credit to kak tyra for the lovely edit :D dua blogger yang comel lote. eh ? perasan plak. hewhew :P meh jenguk blog tyra banks ni :B


so, back to the story pasal rainbow cake tadi. haha. masa kitorang pergi sini, esoknya birthday kak emy, my other classmate :) so, kak tyra belanja kak emy the lovely colourful rainbow cake ! siap letak seketul lilin lagi. hihi. okay sebatang lilin actually :B


taraaa ! here's the birthday girl with the cake :)


jom kita komen pasal cake ni. emm, firstly, colour dia sangat cantik ! dah nama pun rainbow kan. hehe. selalunya kalau homemade rainbow cake, agak tebal sikit. but this one, nipis je setiap colour tu kan. so cakenye tak tebal sangat. tebal tebal pun tak best jugak :B

next, rasa dia not bad ! maybe sebab this one rasa dia macam red velvet, just tukar colour je. hehe. rasa cake sama, topping pun sama sebab dia guna cream cheese topping just like red velvet cake. so, memang tak muak langsung. kalau buttercake biasa, with the buttercream topping, maybe a lil bit muak la kot. 

amboi, komen dah macam rancangan masakan je gaya. bajet hebat sangat plak kau ni farhah -.-
but seriously, rasa macam nak try buat masa cuti nanti, tapi macam susah je. hehe. nanti lah tanya ibu dulu :) if ibu say yes, i will super duper happy ! :D 

rightio, sampai sini saja lah story pasal rainbow cake ni. if ada sesiapa nak share pasal cakes, desserts and etc. just leave your comment okay ? :)

adios ! ^^,


suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

2 comments:

cik najihah said...

terliurnya tengok kek pelangi ni,,

miss farhah said...

hehe kannnn ? sedap ! :)