Friday, April 1, 2011

the 4th month in every year.

hari ni masuk 1 april dah. pejam celik pejam celik, kejap je dah masuk bulan ke-4 tahun 2011 kan. :) aku ada satu cerita nak cerita kat korang. tiba tiba teringat sebab hari ni 1 april kann. hee. masa aku tadika dulu, aku masuk tadika cina. since 4 tahun. hee. tadika islam pun ada jugak. just ayah saje nk bagi aku masuk tadika cina tuu. then masa aku 5 tahun, ada sorang girl ni nama diaa APRIL. comel tak ? hehe. orang nya pun comel macam nama dia jugak. aku rapat la jugak dengan april ni. aku tertanya tanya la, nape nama dia april eh ? takde nama lain ke mummy dia nak bagi ? haha.

then tiba la tarikh 1 april masa tuu, masa masuk kelas april ni pakai baju lain dari yang lain. patut nya budak budak tadika mesti ada uniform kan. ni dia pakai dress lain. comel je. macam princess. hehe. aku tanya la dia, 'April, why did you wear this dress instead of uniform ?' (nak poyo habis speaking. sila lempang saya sekarang ! haha ) sekali dia jawab la, 'today is my birthday'. haa ? then nape nak kene pakai dress ? aku dah pelik sorang sorang kat situ. sekali waktu recess, madam ling ( kalau aku tak silap laa. hehe ) bawak masuk kek letak atas meja kat depan kelas. ohhhhhh ! (panjang la oh aku time tuu. haha ) baru aku tahu, april nak celebrate birthday dia dengan kitorang. hee. dengan semangat nya kitorang nyanyi lagu 'happy birthday' untuk dia. patut la dia pakai baju lain dari yang lain. hehe. && patut laa nama dia APRIL. sebab dia lahir masa hari first dalam bulan april. mummy dia dah takde idea lain kot time tuu. haha. jahatnye mulut aku. ( pang seliang ! ) comel ape nama April. kan kan ? ;PP

selang 2 hari lepas tuu, ada sorang lagi girl pakai baju lain dari yang lain macam April ni buat. dia pun bawak kek jugak gi kelas. siap tangkap gambar dengan kawan kawan satu kelas lagi. dia la yang ganjil dalam gambar tu sebab pakai baju warne lain. gedik tak gedik takk ? -.-' HAHA korang boleh agak tak siapa girl tuu ? tetttt ! no comment. haha xD

ooohh terlupa ! happy birthdayy, April ! have a blast.
we haven't met for 14 years since we finished our kindergarten-hood.
wish you all the best. :)
walaupun aku tahu dia tak kan baca blog aku. haha. :P peduli apa !


bila tengok balik gambar gambar masa tadika dolu dolu,
tiba tiba rindu kat semua.
rindu kat cikgu cikgu, & kawan kawan.
wo xiang ni, April. :)


suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

2 comments:

Nana said...

my birthday is in april! wuhahaha :P

miss farhah said...

mine too. hee :)