Friday, October 28, 2011

betul ke ragam bercinta macam ni ? :D

hye semua.
aku nak share something from facebook ni. meh baca ramai ramai :) hee


RAGAM BERCINTA

♥ kalau bercinta, jangan berkepit macam belangkas, hantar surat berbelas-belas, SMS berbalas-balas, masa dating sebelah tandas, berpeluk-peluk dalam bas, asyik menjeling dalam kelas, minum air perghh kongsi segelas...

bila ada konflik , haa mula la nak frust, nak tunai solat pun malas, tak dapat tumpu study dalam kelas, waktu result nak keluar tahu pulak cemas, takut exam tak pass, tup tup awek sendiri kena kebas, kesian.. melepas !

so, jadilah couple yang ada class, berdating ikut lunas, bergaul ada batas, jaga maruah dengan tegas, syariah dijaga dengan jelas, tutur kata sentiasa beralas, kalaulah cinta yang dihulur ikhlas, janganlah bimbang, cintamu pasti berbalas.

♥ kepada yang masih SINGLE,
cinta ibarat kupu-kupu, makin dikejar, makin dihindar. tapi,bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu disaat kau tak terduga. cinta mampu membahagiakanmu, tetapi sering pula ia menyakiti. cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerimanya.

♥ kepada PLAYBOY/PLAYGIRL,
jangan katakan 'AKU CINTA PADAMU' bila kau tidak benar-benar peduli. jangan bicarakan soal cinta bila itu tidak benar-benar ada. jangan sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat untuk mempermainkannya. jangan menatap ke dalam mata seseorang bila kau lakukan untuk pembohongan. hal paling kejam yang dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tak berniat langsung untuk MENERIMANYA saat ia terjatuh.

♥ kepada yang PATAH HATI,
bertahan selama kau menginginkannya akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tetapi apa yang boleh diambil dan dihayati sebagai pengajaran dan hikmahnya.

♥ kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA,
bagaimana kalau jatuh cinta? mahu jatuh, JATUHLAH ! tetapi jangan sampai terjerumus. biar selamba janji stabil. cubalah untuk memahami. bersedialah untuk terluka dan menderita, tetapi jangan disimpan semua rasa jika itu yang benar-benar dialami.

♥ kepada yang TAKUT MENGAKUI,
cinta menyakitkan apabila anda memutuskan hubungan dengan seseorang. tetapi lebih sakit lagi, bila seseorang memutuskan hubungan denganmu. namun, cinta paling menyakitkan apabila orang yang kau cintai langsung tidak megetahui perasaa mu terhadapnya.

♥ kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI,
hal yang menyedihkan dalam hidup ialah apabila kau bertemu seseorang, lalu jatuh cinta.akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodoh dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk orang yang tidak layak. kalau sekarang dia tidak layak, 10 tahun dari sekarang pun dia tidak akan layak. biarkan dia pergi, dan lupakan
.

farhah : betul jugak apa yang dia cakap ni kan. hee. sayangi & hargailah orang yang sayangkan kita before dia pergi lenyap dari depan mata kita buat selamanya :') bila still ada depan mata tu, layan laa sebaik mungkin, seromantik mungkin. uhuk. sebab mana tahu ramai lagi yang lebih baik berbanding kita untuk mendapatkan si dia. sampai satu hari nanti, baru kita akan menyesal apa yang kita buat sebelum ni.

suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

6 comments:

dokiStory said...

kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA... is it? :)

GUNNERS said...

hahhaa...nice entry weyyppppp

miss farhah said...

yes its true :) kalau nak syg seseorang tu, syg la. tapi jangan sampai bagi ape yg x sepatutnye kat dia. kalau cinta punya pasal kan. ramai yg snggup korban apa saja. hehe

miss farhah said...

hee, thanks gunners :)

iera_yieratsu said...

hai miss farhah...nice entry..i like it..bley x sye share entry miss farhah kat blog cye..?? kalau boleh lar..kalau tak boley saya like jew.. :)

miss farhah said...

hye iera ! boleh boleh.sy pun amek kat fb jugak :) sila la share. before tu like la dlu okeh ! hee :)