Sunday, August 14, 2011

jom layan hobi baru saya. tehee ;DD



tadaaa ! hee. cantik tak cantik tak ? :P sempena raya ni kan, tiba tiba rajin nak buat hobi baru. eh tapi kan, sebenarnye dah lama dah buat benda ni. just on off laa. hee. yang ni pun sebab baju raya aku plain & kosong takde manik. so, aku pun beli la manik, then tibai la jahit sendiri. haha. yang tu pun simple je. sebab takde idea nak buat design camne. hehe. gambar atas ni edited version. yang real colour punya camni :



hehe. theme colour family aku tahun ni colour choc gold. hee. & kitorang beli baju siap je. sebab nak cari colour sama kan. haa. then jumpa la baju ni. baju plain kain songket. oupss ! semangat gila nak raya. haha. bukan apa, malas nak lambat lambat. dah siap beli dah. takyah pk ape ape kan. sempat tambah manik lagi. hehe.

bila jahit manik dah siap, tangan gatal nak menjahit lagi. hehe. then, nak try la buat felt craft ni.
aku tahu ramai yang dah buat benda ni. aku yang ketinggalan. ehe. masa balik kampung haritu ada la beli kain felt ni. so semalam, my sister & i try buat. ni la dia hasilnye. tak seberapa pun. sebab baru lagi kan. ehe.





jom buat banyak lagi nak ? hehe. nak buat design lain plak nanti. hee. :)



oh gambar ni takde motif. haha. amek before hantar budak qila ni balik hostel dia. oh satu lagi, nampak besar tak mata saya ? muahaha. new lens. :P okay perasan cantik. kbai.



suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

7 comments:

Pendamba Mawar said...

macam comel lak kan?

ilanilyana said...

follower no.100 huhu rajinnye jahit manik

Ratu Tak Cantik said...

nice lah for beginner~ :) ratu pun dulu menjahit, jahit manik kat kedia pengantin, and jahit felt jual online..tapi skrg dah x buat sebab asyik bz..keep it up! :) rajinkan browse kat internet untuk cari idea.. :)

miss farhah said...

pendamba mawar : ape yang comel nye tu ? hehe
ilaniyana : hee. thanks !! thniah sebab jd follower ke-100. hee
ratu : hehe. thank youu. :) insyallah ratu. sy try teruskan. selagi blum busy ni kan. hehe.

♥ Awyyn Teletubbies ♥ said...

Comelnye dear :)

Farierahasanz said...

wahhh . .

mmg, bile takde keje mmg terase nak jahit manik kat sume baju. . hahaa

miss farhah said...

awwyn : hee. thanks dear ! ;)
farierahasanz : ehehe. jum laa kta jahit sama sama. nanti boleh share ideaaa kannn :)