Friday, November 18, 2011

i loveee to spend money on foods ! :D

hye awak semuaa ! *gediknyee* haha.
this is my first entry for November. hee. kinda busy laa lately ni. busy sangat sangat. balik rumah, macam macam benda nak buat. balik kolej balik, report & assignments menunggu. haha. (siapa suruh buat kerja last minit kannn ! blame me ) & now, baru laa free sikit. hehe.

okay back to the topic. about what ? FOODS ! haha. i repeat, FOODS ! okay aku memang aku suka makan. siapa yang rajin baca blog aku ni mesti faham dah. tehee :P before ni aku buat entri 'kalau stress buat apa'. so jawapannye mesti lah makan. haha. & now, pasal makan lagi. ngehehe.


nampak kek ni ? mesti dapat teka kan, kek apa. dalam minggu yang busy ni, macam macam yang perut ni minta nak makan. (ceh padahal tuan dia. haha) ye, kek Secret Recipe. hihi. disebabkan aku & ex-rumet ku, maryam masing masing stress & nak makan something, so we decide to go to jusco taman u. dekat je. sebab nak makan punya pasal. haha. dah sampai tu, terus laa kaki ni tuju Secret Recipe kat tingkat atas tu.

disebabkab time tu petang lagi, & aku tak rasa nak makan yang berat berat lagi, aku order curry puff je. & also kek kat atas tu. hazelnut cake (menyesal tak order indulgence macam biasa).

curry puff. gambar nampak tak menyelerakan langsung. haha. tapi sedap je :)


teman melantak saya petang tu. cik yam yam :D haha

muka dah puas melantak. hehe. cik yam yam comel je lepas puas makan spaghetti meatballs.

dah puas makan tuu, jalan jalan laa apalagi. hee. kalau jalan ngan cik yam ni, sejam dua tak cukup. haha. kan yam ? ekeke. masuk jusco pun, beli foods lagi. hehe. stok makanan untuk letak kat bilik. chocolate, biskut, roti. hehe. 3 things yang wajib ada dalam loker. hee. oh & also instant noodle stock. haha.

lepas penat jalan tu, perut minta nak makan lagi. haha. perut i ni memang manja sikit :P pusing laa tingkat bawah jusco pulak. nampak sushi king, dunkin donuts, takoyaki, kfc, pizza hut & then, nampak satu kiosk ni. hujung skali. sebelah papparoti. Crisy Crepe Crepe 2U. apebenda ni kan. before ni dah pernah nampak da. pink gituu kaler kedai nya. hehe. then try laa survey. macam menarik je. tengok flyers kat bawah ni.


haa nampak sedap tak ? hehe. ada 27 fillings yang kita boleh pilih. hee. price range from rm3.50 - rm5.50. not bad la kan. so bila perut ni dah minta isi, aku pun nak try laa benda ni. hehe. first trial kan, so aku amek the cheapest one. crispy crepe with chocolate oreo. rm 3.50 je. tehee.

muka sabar tunggu orang tu buat. hee. ramai orang kot. laku jugak benda ni. baru aku tahu. macam mana la rupa benda ni kan. hehe.

tadaa ! dah siap pun.


hee. besar kot. rangup plak tu. & seriously sedap. rm3.50 tu worth it laa dengan saiz macam ni. hehe. rasa macam makan apam balik tapi yang rangup, yang ada fillings yang sedap. :D yang korang boleh pilih mana mana fillings yang ada ! hee. interesting aite ? :) lepasni serbu jusco taman u ramai ramai ! haha. kiosk ni bertentangan dengan pizza hut. hee.

untung laa boss kedai tu. aku dah jadi promoter-tak-bertauliah untuk dorang. muahaha !
btw, selamat mencuba. hee.

dah habis da, untuk entri kali ni. hee. the conclusion is, i loooove to spend money on foods ! haha

okbai.
sila laa tinggalkan komen anda, jika anda satu geng macam saya - suka makan ! hehe


suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

6 comments:

ummulsajerr said...

kitorang kat umah ni makan biskut kering je taww . sobsob . hahahahaha

miss farhah said...

penipu laaa. -.-'

Farah Azurah said...

karipap uw memg xmnyelerakan..hehe..done follow :)

miss farhah said...

hahaha, tahuuu takpe. tapi rasa sedap je. hee

Woofer Storm said...

sedapnya..nak sikit boleh??hehee

Follow sini^^

miss farhah said...

hehe. boleh boleh. amek laa :P
haa okay then. thank youuuuu sebab follow :) hee