Friday, June 14, 2013

homemade pale colour pandan triffle ! haha :D

hai & assalamualaikum semuaaaaa !
oh lama sungguh aku tak update and jenguk blog ni. hewhew. kesiannnnn dia. 
almaklum la, haritu busy dengan assignments & projects yang melambak, then continue dengan final exam yang takde study week. boleh bayangkan tak how hectic my life is ! amboi berdrama kau farhah. kekeke. tapi tapi, sekarang dah bebas ! dah berakhir dah semester 6 yang sangat sangat memenatkan. fuh ! sekarang tengah cuti, tapi isnin ni dah start praktikal plak. wuuuuu T_T kejap nya rehat. sabo jela. (memang kena sabo) hehe. 

eh, jauh betul mukaddimah ni menyimpang dari title entri. hee. cik paah ni kalau da bercakap memang susah nak stop. cakap dalam blog laa kan :p hehe. ehemm okay. meh nak bagitahu ni. haritu aku buat triffle ! muehehe. baru first time buat. terlebih jakun sikit. tapi, alhamdulillah, menjadi jugak ! :) hee 
tapi tapi, ada jugak tapi nya okay. hehe. emm lapisan atas sekali, tak berapa nak cantik warnanya. haha. sebab biasanya orang buat warna merah. but, ibu beli warna hijau, perisa pandan. nak sedondon kan dengan  swiss roll perisa pandan, lapisan bawah sekali tu. but itsokay. rasa nya tetap sama :)
next, my custard is a lil bit thick. aku rasa la. hehe. sebab, bila makan, rasa pekat pekat dia tu. hmm lepastu, google la resepi lain, rupanya ada resepi yg custard tu cair sikit. i mean, sukatan tepung castard tu kurang sikit, daripada yang aku guna. hehe. okay lah, panjang dah bebel nya. jom tengok cemana rupa triffle paah chomel :p 


nyummm. hee. this one aku buat dalam bekas kaserol. ada jugak aku buat dalam bekas kecik2 tu. sebab tak muat bekas kaserol ni. hehe. 

 meh kita zoom sikit :


haa baru nampak 3 layers tuu kan. campur dengan buah koktail tu jadi 4 layers la. hee. 

haritu, dah janji dengan akak ofis, nak bake sumting untuk dia bila dah cuti. sebab tak dapat datang masa dia tunang haritu. soo, ada triffle yang aku buat dalam bekas bulat tu, aku kirim kat dia. hee. suruh ayah kirimkan. letak dalam paper bag, letak seketul kad ucapan kecik. and im glad she loved it ! hee :D 

okay lah. that's all for now. nanti kalau rajin, aku update pasal tempat praktikal ye. start pun belum, so taktaw nak tulis apa kan. hehe. kita terjah dulu ofis tu isnin ni. hope everything gonna be okay. insyaallah. cuak plak rasa nya. hee. 

goodnight loves ! 
salam :)


suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

2 comments:

amir aizat said...

Herm tempting nya tgk, hehe

miss farhah said...

hehe kannn :)