Monday, March 5, 2012

The Story of Salsabila Cafe and Red Velvet Cake :D

hai hai dan assalamualaikum readers semua :)

korang nak tahu tak. konon konon semalam ingat nak update blog, sekali baru teringat yang presentation English untuk pagi Isinin (pagi tadi) belum siap. demmit. kelam kabut laa malam semalam buat and prepare apa yang patut, prepare skrip nak cakap apa semua. mahunya terabur speaking speakang aku pagi tadi. pfftt. tapi nasib baik laa semua dah selesai :') bukan nama student laa kalau tak buat kerja last minit kan :P mana pergi weekend ? weekend yang sepatutnya kita spend untuk homework ? haha. tak lekat kat bilik wei. sebab apa ? budak yang amek pt faham laaaa. hihik. 

siapa pernah baca entri aku pasal red velvet cake ?  lepas aku buat haritu, aku tak boleh stop fikir sedapnyaaa rasa dia. emph emph. siapa pernah rasa mesti tahu. susah nak gambarkan macam mana rasanya. hehe. dah la masa aku buat tu, sempat makan sikit je. sebab dah nak balik UTM dah masa tu T_T. sobss

bila sampai je kat JB, rasa craving for the cake makin membuak-buak. sebab tak puas makan punya pasal. wuwuwu. kesian tak ? hihi. then, dengan penuh gigihnya aku google google google 'red velvet cake at JB'. finally jumpa satu blog ni. dia pernah makan RVC ni kat satu tempat named Salsabila Cafe. aku pun tanya girlfriend aku, anies yang sememangnya anak jati Johor Bahru. hehe. then i knew it. 

Salsabila Cafe ni terletak kat jalan kebun teh. kalau siapa biasa kat JB ni tahu la. siapa tak tahu sangat (macam aku), korang google la. google map ke kan. hehe. sesungguhnya encik google sangat membantu :') 

so kelmarin, after we went to CBS at Danga Bay, pergi singgah Angsana jap. lepastu, tak tahu nak dinner kat mana, i suggest la kat Ayu, nak cari Salsabila Cafe. hee. finally, we found it ! nak bukak GPS dalam baby ace pun tak sempat. haha. sebab senang je nak cari cafe ni :) hee. sebaris dengan Tutti Frutti.

kalau tengok dari luar, cafe ni memang cantik & ohsem. cafe ni sebenarnya famous dengan shisha lounge nya. tak caya ? tengok ni :

owhsem aite ? :)

masa sampai je kat sini, first thing yang aku cari, Red Velvet Cake ! hee. of course. memang ada kat situ. berbaloi baloi aku ajak ayu pergi sana. hehe. 


this is mine, Nasi Goreng Salsabila. lebih kurang Nasi Goreng Seafood (ordered by ayu). tapi yang ni tambah wedges sikit. hee. 

tak sah kalau tak bergambar dengan foods ! hihik :P

lepas kenyang tu, ingat nak order Red Velvet Cake as the dessert. tapi macam kenyang lagi. so, just take away. tadaaa ! this is the lovely RVC :) 


rm 6.50 per slice. harga macam secret recipe dah kan. haha. tapi takpe, dah craving dua minggu punya pasal, tak kisah dah :) for me, this one sedap laa. just cream cheese topping dia manis sikit. hihik :B tapi puaaaaaaaaaaaaas sangat ! finally dapat jugak cari RVC kat JB ni. hee. lepasni senang laa, dah taw kat mana ada jual. yeayy ! :D semalam tidur dengan penuh kepuasan. dengan penuh senyuman. muahaha 

fuhhh panjang betul aku story dalam entry ni kan. kalau bab makannnn, memang im the number one ! hihi :P sorry guys sebab kene baca bebelan aku yang pamjang ni :) thank you, thank youuuu. *hugsandkisses*

done entry for today. sebab dah janji semalam kannn. hee. au revoir. byebye ^^, salam. 




suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

4 comments:

cik najihah said...

lapar pulak bile tengok kek ni

Shazana Shamsul Kamar said...

Nak tanya.. RVC tu boleh beli whole cake ke?

Shazana Shamsul Kamar said...

Nak tanya... RVC ni boleh beli whole cake ke?

miss farhah said...

boleh dear. dorang ada jual. nak tempah pun boleh :) hee