Monday, November 19, 2012

durian crepe lagi~

hai semua. assalamualaikum. 
saya dah selamat berada di UTM. tamat lah cuti sem seminggu. hewhew. *menangis*

semalam, bersamaan hari Ahad, aku buat lagi durian crepe. hehe. kebetulan, masa aku & family gi pasar pandamaran pagi Sabtu , ayah beli durian lagi -.- soooo, aku pun rajinkan laa diri nak buat lagi sebab boleh bawak balik UTM kan, bagi kengkawan rasa. tu pun beberapa orang jela yang dapat rasa durian crepe aku yang tak berapa nak jadi ni. haha. 

okay, tapi kali ni aku try buat filling custard. kenapa ? ada ceritanya. haha. 
actually, kerja paling senang, inti whipping cream tu je. ( baca SINI )TAPIIIIII, whipping cream kat rumah dah habis. sobss. tu yang kelam kabut ajak adik pergi merempit cari whipping cream. kahkah. sekali, kedai bakery kat simpang 4 tu tutup -.- demyu. pusing masuk econmart, mymydin, SSW, semua takde jual. haishh menyirap gua. dah buntu dah nak ganti dengan apa. sebab kulit crepe tu dah siap buat dah pun. haha. 

so, masa google resepi awal awal haritu, ada la resepi inti cream custard. terpaksa la guna resepi ke2 kan. cuma resepi ke2 ni leceh sikit. that's why aku malas. haha. tapi kena buat jugak -.-
fine laa fine. boleh la rasa 2 jenis kann. hee. 

tadaaa ! 


ni laa ghupe doyan crepe ku yang kedua ! haha. pink & blue colour gitu. 


comot gila. kekeke. pastu tebal semacam. haha. lantak pi la. masuk mulut sedap jugak. hee :B

bagi aku la kan, inti cream custard ni lagi sedap daripada inti whipping cream biasa. tak taw la sebab apa. haha. 

sorry awak semua, saya terlupa snap pic yang nampak intinye. hee. 

byebye ! au revoir~




suka entri saya ? sila la like ! hee terima kasih kerana sudi baca entri saya ! :D

2 comments:

pr!ncEsS1405 said...

waa,,cam best jew,,xpernah jpe pn kuih ni..teringin nak rase :D

miss farhah said...

hehe memang best punnn. tengah in skarang ni. try la rasa dear :)